![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFHkOhW8uAV-0gxvadorJ9wYMbb7Pcj7YRVZ0L7Q0nEb3wYrxUi1Sv8WoeVUbCh92ifjIWAGoyh0djYpXINRXjqWcgc1klTZqFW56hUv7XUGr37iKHwL3IY3UsFaiazHPi0QErUB_4ohUt/s320/bergenstrom-anna-makuja-ja-tuoksuja-pahkinapuun-alla.jpg)
Anna ja Fanny Bergenström eli äiti ja tytär esittelevät kirjassa
Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla ruoanlaitossa käyttämiään lempimausteita ja suosikkiraaka-aineita. Näitä ovat avokado, tomaatti, vihreät lehdet, yrtit, chili, piparjuuri, inkivääri, sitrushedelmät, pähkinät ja siemenet, kookos, kardemumma, päärynä, mango, vadelma, vanilja, tee ja suklaa. Kustakin raaka-aineesta on oma lukunsa, jonka alussa kerrotaan esimerkiksi raaka-aineen alkuperästä ja historiasta, tekijöiden omakohtaisista muistoista ja kokemuksista sekä käsittelynikseistä. Ruokaohjeita on kerätty eri puolilta maailmaa ja niitä on runsaasti. Tekijät eivät sumeile hehkuttaa jo reseptien nimissä: superhyvä klubileipä, paras kastike tähän mennessä, harvinaisen hyvä limettipiiras, kaikkein helpoin kookospaistos, porkkanakakku isolla P:llä…
Monet ohjeet vaikuttavat sen verran yksinkertaisilta, että niitä rohkenee ruveta kokeilemaan. Kirjan lopussa on muutama ehdotus ateriakokonaisuudeksi ja yksi niistä on houkuttelevasti otsikoitu ”Vähällä vaivalla”. Millainen mahtaa olla ”Intialainen juhla-ateria”? Isokokoinen kirja on ulkoasultaan hyvin kaunis ja tunnelmallinen, selailtava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti