11.2.2013

KANGER, THOMAS: Lohikäärmeen vuosi

Lohikäärmeen vuosiRuotsalainen Thomas Kanger (s. 1951) on palkittu jännityskirjailija ja journalisti. Vuodesta 1997 lähtien hän on kouluttanut toimittajia Vietnamissa, Sri Lankassa ja Palestiinassa.

Lohikäärmeen vuosi – teoksessa Kanger kehittelee rinnakkain kahta juonikuviota, jotka eivät näytä liittyvän toisiinsa millään tavalla. Vasta kirjan lopussa paljastuu yhtymäkohta, tapahtuma kaukaa menneisyydestä. Se todistaa, miten sattumanvaraista kaikki elämässä on. Koskaan ei tiedä, millaisia tapahtumaketjuja jokin teko voi sysätä liikkeelle.

Juonikuvioista toinen alkaa suomalaisille ahdistavan tutuntuntuisella tapahtumalla: IKEAn katolle noussut ammuskelija surmaa Västeråsissa yövartijan ja katoaa ennen poliisien saapumista. Oliko vartija murhaajan todellinen kohde vai satunnainen uhri? Poliisit tuntuvat vetävän vesiperän jokaisen johtolangan kohdalla, kunnes väkivaltajaoksen päällikkö, suomalaissyntyinen Elina Wiik, astuu pohjoisille hillasoille...

Toinen juonenhaara seuraa ruotsalaisen yksityisetsivän Espen Kroghin vaellusta Yhdysvaltojen kautta Vietnamiin ja Afganistaniin. Hän jäljittää kansainvälisen asefirman kadonnutta juristia, matkan edetessä aina vain hämmentyneempänä ja epäileväisempänä. Miksi tämä Auster Fogg on kadonnut? Miksi hänet on saatava kiinni keinoja kaihtamatta? Kuka on tarinan konna?

Lohikäärmeen vuosi on vauhdikas, sujuvasti kirjoitettu ja jännittävä toimintatrilleri. Ei mitenkään poikkeuksellinen, mutta pitää mielenkiinnon yllä.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olipa ikävää, jos kenties tämän vinkin perusteella johkaannuit lukemaan tylsäksi kokemaasi kirjaa! Minulle riittää vähempikin jännitys.

      Poista