31.5.2010

DAHL, KJELL OLA: Musta enkeli

Poliisi ammutaan kuoliaaksi keskellä yötä ja syylliseksi arvellaan läheisessä baarissa aggressiivisesti käyttäytynyttä maahanmuuttajaa. Tapausta tutkivaa murharyhmää johtaa apulaispoliisipäällikkö Gunnarstranda, jonka älyä ja intuitiota jotkut ihailevat ja omavaltaisuutta vielä useammat inhoavat. Tämän tapauksen tiimoilla kollegat suhtautuvat Gunnarstrandaan erityisen nyreästi, sillä kuollut poliisi oli monien mielestä sankari, joka Gunnarstrandan vasikoinnin vuoksi pakotettiin sairauslomalle. Vihamielisyys muuttuu vahingoniloksi, kun apulaispoliisipäällikköä itseään epäillään todisteiden peukaloinnista. Mutta tämä mieshän ei jätä hommia kesken – hän on saanut vainun ja jatkaa tutkimuksia pakkolomalla ollessaankin.

Gunnarstrandan pitkäaikainen työtoveri Frølich puolestaan tutkii hämäräperäisistä toimista epäillyn asianajajan katoamista. Voisiko tämä tapaus liittyä Gunnarstrandan tutkimaan juttuun?

Musta enkeli on tasokas salapoliisiromaani. Juonikuviot muodostavat sellaisen vyyhdin, että lukija on miltei solmussa yrittäessään pysyä mukana. Irrallisia langanpäitä riittää viimeiselle sivulle asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti