11.1.2010

HASSINEN, PIRJO: Sano että haluat

Sano että haluat on trillerimäisen jännittävä kirja. Tarinan keskiössä on hurjan nuoruuden taakseen jättänyt kokki Jimi, vaikka hän ei itse juuri kommentoikaan tapahtumia. Kertojina vuorottelevat Jimin elämän naiset eli Laura-vaimo ja työtoveri Essi. Laura on psykologi, joka ratkoo työkseen ihmissuhteiden ongelmia, mutta aviomiehen sisintä hän ei tavoita. Jimin läheisin uskottu on Essi, jolle hän uskaltaa kertoa kunnianhimoisista urasuunnitelmistaan ja menneisyydestä nousevista painajaisistaan. Jimi puolestaan tietää Essin sekavasta yöelämästä ja ristiriitaisesta suhteesta aika pelottavalta vaikuttavaan Kimmoon. Monenlaisia epäluuloja herää, kun Essi eräänä aamuna näyttää kadonneen jäljettömiin.

Sano että haluat – kirja on ennen kaikkea kertomus unelmista. Lauran unelma on jotain ihan muuta kuin Jimin, mutta kenen unelma toteutuu? Vai onko lopputulos ihan muuta kuin kukaan toivoi – ja silti tyydyttävä?

Hassinen kirjoittaa vetävästi ja värikkäästi. Jotenkin köykäisen oloiseksi jää kuitenkin tämä kirja Hassisen aiempiin teoksiin verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti